EN
Renginiai

Klaipėdos knygų mugė 2020

2020 10 03

Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje laukiami visi, negalintys atsispirti tam, kas nenumaldomai traukia, žavi ar net užburia. „Pasiduoti traukai“ - drąsiai kviečia VIII Klaipėdos knygų mugė. Klaipėdos knygų mugė vyks spalio 1–3 dienomis, visas tris dienas čia rasite ir mūsų leidyklos knygų!

Spalio 3 d. Kviečiame dalyvauti:

12 val. Indrė Valantinaitė „Apsisiautusios saule“ | Poezijos knygos pristatymas
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla

Dalyvauja: Indrė Valantinaitė
Vieta: Vaikų literatūros abonementas, Gerlacho palėpė, III a.

Indrė Valantinaitė – viena ryškiausių jaunesniosios kartos poečių, ko, tiesą sakant, mažai kas tikėjosi. Labai jau kitokia, labai jau „apsisiautusi saule“. Tačiau poetė savo didžiulį talentą labai greitai įrodė. Trys pirmosios knygos, kolegų knygų pristatymai žurnaluose ir televizijose – visa tai vadinama gyvenimu literatūroje, kuri ir tapo antraisiais poetės namais.

14 val. Saulius Vasiliauskas | Susitikimas ir kūrybos pristatymas

Dalyvauja: Saulius Vasiliauskas, Neringa Butnoriūtė
Vieta: Vaikų literatūros abonementas, Gerlacho palėpė, III a.

​„Žinau, kad mano senelis Stasys, ištremtas į Vorkutos lagerį, pasakodavo blatniesiems intriguojančias istorijas – kad nebūtų sumuštas, kad išgyventų. Turėjo būti geras pasakotojas. Išgyvenimo pasakotojas! O aš? Ar pasakoju, bandydamas išgyventi? Matyt, taip teigti nebūtų tikslu ir sąžininga. Tiesiog mokausi klausytis ir stebėti(s), bent truputį sulėtinti įvykius, patirti dabartį.“

„Pirmosios knygos“ laureatas Saulius Vasiliauskas pristatys savo kūrybinę veiklą ir patį save. Šiuo metu studijuoja Vilniuje literatūrologijos doktorantūroje, užsiima įvairiomis literatūrinėmis-kultūrinėmis veiklomis bei gainioja kamuolį humanitarų-menininkų krepšinio komandoje „Egzistenciniai klausimai“.

Visą Klaipėdos knygų mugės renginių programą rasite čia.